Oslo
bytt_avdeling
customer_center
basket
0
anchor    Gå til nettbutikken for å finne priser og tilbud på mur
Asak Mur Vertica
Pris kr. 98,00 /stk
Granitt Murblokk 20x20 Kinesisk
Pris kr. 269,00 /Lm
Asak Ministøttemur Grå
Pris kr. 36,00 /stk
Asak Fasett Mur Gråmix
Pris kr. 28,00 /stk
Støttemur

Støttemur

Det finnes et utall varianter av støttemmur. I hovedsak skiller vi støttemur mellom betong og granitt. Av betongmur er aktuelle typer, Asak Ministøttemur, Asak Mini Exclusive, Herregårdmur, Kubbemur, Gardstein, Rådhus, Labyrint, Mur Rustic og Mur Classic. Av naturstein, er granittmur (granitt murblokk) en type som er mye brukt.

Støttemurer benyttes til forskjellige formål, alt fra små pyntemurer til større støttemurer som skal holde store masser og ta opp trykkbelastning. De forskjellige støttemurene er konstruert for forskjellige formål. Støttemurer heller innover i terrenget og dermed hviler blokken på massene som ligger bak, etter hvert som man stabler muren opp i høyden. I tillegg benyttes ekstra tiltak som jordarmeringsnett når støttemurene skal være høye.

Flere av betongmurene er også komplette løsninger, med halvstein, ende, hjørne, skråavslutning og sålebjelke. For mindre støttemurer benytter man ofte firkantete betong blokker som tørrstables uten bruk av cement. Støttemur i betong finnes i forskjellige farger, grå, gråmix, rødmix og brunmix er eksempler på det. Granitt murblokk leveres som oftes i 20x20, 30x30, 40x40 og med en lengde på ca. 1m. Granitt murblokker er ofte saget og/eller prikkmeislet (prikkhugget) på aller sider untatt visflaten. Dette for å gjøre muren så stabil som mulig, samtidig som den får jamne og fine fuger. Visflaten er som oftes råhugd (råsplittet) for et visuelt fint uttrykk. Granittmur, leveres normalt i fargen grå og er som oftes enten indisk eller kinesisk.

Steinhandel.no leverer gode tilbud og rimelige pris for alle våre betong og granitt støttemurer.

Se våre leggeanvisninger for mur og støttemur

Av

anchor    Gå til nettbutikken for å finne priser og tilbud på mur
Pris: 98,00 kr. /stk
Trenger du hjelp til å bergene mengde, kan du gjøre dette enkelt i vår murkalkulator.

Vertica mur er en populær og stilren støttemur med relativt store rektangulære blokker (45x20 cm LxH). Blokkene veier ca. 36 kg. pr. stk. så de er fullt mulig å stable for hånd. Muren har bruddfront som gir den et naturlig og fint uttrykk. Vertica leveres i fargen koksmix, som er en litt mørkere farge enn gråmix. Både farge og utforming gjør at muren passer godt inn i de aller fleste utemiljøer. Vertica er konstruert slik at den har en helningsgrad på ca. 4° innover. Dette gjør den meget godt egnet til å ta opp trykk fra masser i bakkant.

Vertica støttemursystem består av tre typer stein; normalstein, hjørne/ende-stein og toppstein. Det geniale med Vertica, er at ut fra kun disse tre steinene kan man lage alt fra små murer til flere meter høye støttemurer, rett mur eller mur med bue, samt mur med 90° hjørne (både inn og utvendig). I tillegg er det mulig å bestille stein med ferdigborret hull Ø22 eller Ø60mm, hvis man ønsker å integrere utebelysning i muren. Man har i så måte veldig gode muligheter for å bygge en mur akkurat slik man ønsker, og man trenger altså kun å forholde seg til tre forskjellige deler.

Monteringen er rask og enkel. Muren tørrstables i hovedsak, men det kan være fornutig å lime hjørner/ender samt toppstein med Steinlim PU700 eller tilsvarende. Vertica blokkene har innvendige hulrom. Disse fylles med knust singel etter hvert som man bygger oppover. På grunn av disse hulrommene, er toppstein noe man mer eller mindre "må" ha, når den vil være åpen og ikke spesielt fin i toppen om man ikke benytter toppstein. Er avslutningen av muren synlig inn fra siden, er det anbefalt å bruke hjørne/ende-stein på endene. Bruker man bare vanlig åpen blokk, vil den bli åpen og mangle bruddfront når man ser den fra enden. Ellers er det slik at "tommelfingerregelen" sier at murer opp til en meter kan bygges uten jordarmeringsnett (geonett), mens man bør benytte dette for murer som er høyere enn 1 meter. Vi vil anbefale å ta en kikk på monteringsanvisning for Vertica. Har får man en god innføring i bygging av denne muren.

Asak Mur Vertica selges i stk. Hver stein har en vekt på ca. 36,2 kg. Forbruk er 11,1 stk./m². Hel pall er 32 stk. Det tilkommer et tillegg for pallesplitt på kr. 190,- for antall som ikke går opp i hele paller.
Les mer
Pris: 269,00 kr. /Lm
Vår kinesiske mur har råhugget front og bakside, saget topp og bunn (bygg/ligg) og saget ender. En granittmur kan jevne ut høydeforskjeller, støtte, skille og skape variasjon i terrenget. Det er en stødig og enkel løsning. Granittmuren finnes i flere størrelser og dimensjonen velges etter bruksområde. Blokkene leveres i fallende lengder og er i hovedsak mellom 90 og 150 cm lange. Vekt pr. lm er ca. 120 kg. For 20x20 er forbruk 5 lm (løpemeter) pr. m².

Mange lurer på hvor høyt man kan bygge med granitt mur. Det er selvsagt mange faktorer som påvirker det (trykk fra massene i bakkant, grunnforhold osv.). Et greit utgangspunkt er at man med 20x20 kan bygge 5 skift, altså 1 meter mur. Skal muren fungere som forstøtningsmur (ta opp trykk fra masser i bakkant) er det anbefalt å la muren helle litt på skrått innover. Ca. 20 cm pr. på 1 meter høyde. Dette gjør man med å skrå den første blokkene.

Fordeler med granitt-mur: - Estetisk vakker, solid mur, "ekte vare", minimale fuger og god stabilitet, lave stablekostnader, lite vedlikehold, ingen tileggskostnader med forblending, maling ect, ingen kalkutslag eller farge-forandringer, raskt å stable.
Les mer
Pris: 29,90 kr. /stk
Herregård Mur er en del av ”Herregårdfamilien” til Asak Miljøstein, og er kanskje det mest anvendelige produktet vi har. Hver murblokk har målene 27x20x13,5 cm og har likt utseende på alle sider. Vekten er ca. 16 kg pr. stk. hvilket gjør den veldig grei å jobbe med. Videre er den tromlet på lik linje med Herregård belegningsstein, og det rustikke uttrykket dette gir passer inn i de aller fleste utemiljøer. Bruksområdene er svært mange. Den er kanskje mest brukt til mindre hagemurer opptil ca. 80-100 cm, men kan med ekstra tiltak benyttes på murer helt opp til 150 cm (se monteringsanvisning). I tillegg er den svært godt egnet til trapper, kantstein, blomsterbed, utegrill, peis, portstolper, benker, utekjøkken, utebod mer mer. Her kan du se tegninger og arbeidsbeskrivelser for noe av det man kan bruke Herregård Mur til.

Herregård Mur er et komplett mursystem med tilbehør som halvstein, buestein, toppstein og sålebjelke. Dette gir gode muligheter for tilpassninger og ulike typer design på det man måtte bygge. Det er også mulig å bestille murblokker med hull Ø22mm eller Ø60mm, om man ønsker å integrere lys. Murblokkene stables oppå hverandre, uten noe form for låsesystem. For å øke stabiliteten er det anbefalt å lime samme minimum de to øverste skiftene (lim gjerne alle sammen for best mulig stabilitet) med Steinlim PU700 eller tilsvarende. Det er også fullt mulig å mure Herregård Mur med mørtel og ha fuger mellom murblokkene (tilsvarende slik man bygger med murstein). Herregård Mur blir levert i samme fargene som Herregård belegningsstein og kantstein, altså gråmix, brunmix og rødmix. Forbruk er 18,5 stk/m², 27,4 stk/m² eller 37 stk/m² etter hvilken side som vendes ut. Vanligst er det å benytte den lengste og korteste siden som visflate, og da er forbruk 27,4 stk/m² (NB hvis du legger inn m² i kalkulatoren, tar den utgangspunkt i forbruk på 27,4 stk/m². Det samme er gjeldende i murkalkulatoren).

Herregård mur selges i stk. Hele paller er a 64 stk (1057 kg). Tillegg for pallesplitt kr. 190,- for antall som ikke går opp i hele paller.
Les mer
Pris: 36,00 kr. /stk
Trenger du hjelp til å bergene mengde, kan du gjøre dette enkelt i vår murkalkulator.

Asak Ministøttemur er en mur som stables tørt oppå hverandre uten bruk av mørtel/sement. Skal du svinge muren eller trappe den i terrenget, finnes det gode løsninger for dette. Muren er et komplett støttemursystem og består av stein for utvendige buer, hjørner, toppstein, skråavslutninger, halvstein og sålebjelke. I tillegg er det også mulig å bestille stein med borret hull (Ø22 eller Ø60 mm) hvis man ønsker å integrere belysning i muren. Dette gjør det enkelt å bygge en mur helt etter dine ønsker. Den er egnet til både små og store støttemurer.

Mange lurer på hvor høyt man kan stable en støttemur. Asak støttemurer er produsert for å helle innover i terrenget. Dermed hviler blokken på massene som ligger bak, når du har stablet muren litt opp i høyden. Med denne utførelsen er man sikret et godt utgangspunkt for å holde jordmassene på plass. Vi anbefaler et lag med grovpukk (ca. 30cm i bredde) i bakkant av muren, gjerne adskilt fra jordmassene med en fiberduk.

Skal man ekstra høyt (over 1,5- 2 meter) ruller man ut jordarmeringsnett i bakfyllingen, for å stabilisere konstruksjonen. Kombinasjonen egenhelling og jordarmering gjør at man kan stable en støttemur i høyder på 4-5 meter uten å gjøre andre tiltak enn jordarmering. Sporet som er bak på blokken er for innfesting av jordarmeringsnett. En enkel og solid løsning.

Asak Mini støttemur heller 10 grader innover på vannrett såle. Muren skrår omtrent 18 cm innover i terrenget for hver høydemeter. Vi har lagt inn låsefas i bakkant av blokkene, og sammen med høy egenstabilitet gir dette et godt utgangspunkt for en varig og stabil mur. Ta en ekstra titt på vår sålebjelke (se tilhørende produkter). Den er et fullgodt alternativ til å støpe såle på stedet. Arbeidsbeskrivelse.

Asak Ministøttmur selges i stk. Forbruk er 23,53 stk. pr. m². Hele paller er à 36 stk./1,53m² (920 kg). Det tilkommer et tillegg for pallesplitt på kr. 190,- for antall som ikke går opp i hele paller.
Les mer
Pris: 45,00 kr. /stk
Trenger du hjelp til å bergene mengde, kan du gjøre dette enkelt i vår murkalkulator.

Asak Mini Exclusive støttemur er tilsvarende Asak Ministøttemur, men har en mer dekorativ fremside (visflate). Muren består av blokker som stables tørt oppå hverandre uten bruk av mørtel/sement. Helstein, halvstein, hjørne, buestein, toppstein, skråavslutning og sålebjelke gjør Asak Mini Exclusive til et komplett mursystem. I tillegg er det mulig å bestille stein med Ø60mm eller Ø22mm hull hvis man ønsker å integrere utebelysning i muren. Alt dette gjør at Asak Mini Exclusive til en mur med svært gode tilpasningsmuligheter. Her kan man både svinge og trappe muren i forhold til terrenget rundt. Bruksområdene er også mange. Kan benyttes til både små og større støttemur prosjekter. Mini Exclusive leveres i fargen gråmix og brunmix.

Mange lurer på hvor høyt man kan stable en støttemur. Asak støttemurer er produsert for å helle innover i terrenget. Dermed hviler blokken på massene som ligger bak, når du har stablet muren litt opp i høyden. Med denne utførelsen er man sikret et godt utgangspunkt for å holde jordmassene på plass. Vi anbefaler et lag med grovpukk (ca. 30cm i bredde) i bakkant av muren, gjerne adskilt fra jordmassene med en fiberduk.

Skal man ekstra høyt (over 1,5- 2 meter) ruller man ut jordarmeringsnett i bakfyllingen, for å stabilisere konstruksjonen. Kombinasjonen egenhelling og jordarmering gjør at man kan stable en støttemur i høyder på 4-5 meter uten å gjøre andre tiltak enn jordarmering. Sporet som er bak på blokken er for innfesting av jordarmeringsnett. En enkel og solid løsning.

Mini Exclusive støttemur heller 10 grader innover på vannrett såle. Muren skrår omtrent 18 cm innover i terrenget for hver høydemeter. Vi har lagt inn låsefas i bakkant av blokkene, og sammen med høy egenstabilitet gir dette et godt utgangspunkt for en varig og stabil mur. Ta en ekstra titt på vår sålebjelke (se tilhørende produkter). Den er et fullgodt alternativ til å støpe såle på stedet. Arbeidsbeskrivelse.

Asak Mini Exclusive selges i stk. Hele paller er à 36 stk./1,53m² (920 kg). Splitttillegg på kr. 190,- for antall som ikke går opp i hele paller. Forbruk er 23,53 stk./m². Hver stein har en vekt på ca. 25 kg.
Les mer
Pris: 28,00 kr. /stk
Asak Fasettmur er en stein med mange muligheter. Den har en dekorativ bruddflate på begge sider og kan derfor stables både som en frittstående mur, eller som en dekorativ avslutning mot blomsterbed og busker.

Fasettmuren er konstruert som et trapes med en bred og en smal front. Dette gjør at den settes i buer og sirkler, eller som en rett mur med annenhver bred / smal side i front -alternativt bare bred side i front. Asak Fasettmur kan stables tørt, men stabiliteten øker dersom steinene limes. Benytt Steinlim PU 700 (se tilhørende produkter). Bruksområdet er primært lave murer opp til 0,8 m.

Fasett Mur selges i stk. (hele paller à 100 stk/2,81 m²). For antall som ikke går opp i hele paller tilkommer et pallesplitt tillegg på kr. 190,-. Forbruk 35,5 pr. m².
Les mer
betongheller

Betongheller

Betongheller kommer i hovedsak med målene 30x30, 40x40 og 50x50. 35x35, 40x20, og 50x25 er også brukt. Vanligste tykkelse er 5cm. Disse er anbefalt brukt til områder uten biltrafikk, gårdsrom, terrasser, hager, parker med mer. For områder det skal kjøres bil på anbefales kjøresterke heller 30x30x7 cm.

Les mer
belegningsstein

Belegningsstein

Betongbelegningsstein kommer i flere varianter, størrelser og farger. Den mest kjente er nok Herregård i fargen gråmix. Andre typer er Parkstein, Borgstein, Relieff, Akershusstein, Kongsgård, Nordic, Garden, Labyrint, Multimix og Basis.

Les mer
brostein

Brostein

Granitt brostein finnes i forskjellige varianter. I hovedsak deler man det i smågatestein (ca. 10x10x10 cm) og storgatestein (ca. 14x20x14 cm). Begge disse er ofte også tilgjengelige i halv høyde, som regel omtalt som halv brostein (ca. 10x10x5 cm) og halv storgatestein (ca. 14x20x7 cm).

Les mer
betongheller

Forskalingsblokk

Mest brukt av betongblokker er det vi kaller for forskalingsblokk. Forskalingsblokker er et praktisk og svært anvennelig alternativ til tradisjonell forskaling og kan brukes til små og store forskalingsprosjekter. Blokkene tørrstables og etterfylles med betong -enkelt og lettvint.

Les mer
elvestein

Natur/Elvestein

Naturstein er et vidt begrep og det finnes veldig mye forskjellig. Natursteinstypene vi forhandler er stort sett pyntestein som er rund i formen. Ofte også omtalt som elvestein. Steinen kommer i forskjellige sorteringer (størrelser).

Les mer
kantstein

Kantstein

Kantstein benyttes til å skille/avgrense plener, blomsterbed, veier, gangstier, fortau, parkeringsområder med mer. Man har i hovedsak to typer kantstein, granitt kantstein og betong kantstein. Granitt kantstein leveres oftes i 8x20, men finnes i mange varianter

Les mer
støttemur

Støttemur

Det finnes et utall varianter av mur. I hovedsak skiller vi mellom betongmur og natursteinsmur. Av betong murer er aktuelle typer, Asak Ministøttemur, Asak Mini Exclusive, Herregårdmur, Kubbemur, Gardstein, Rådhus, Labyrint, Mur Rustic og Mur Classic.

Les mer
singelogpukk

Sand/Pukk/Grus

Pukk, singel, natursingel og hagesingel har et bredt bruksområde. Flere sorteringer (størrelser), farger og typer er tilgjengelige. Settesand (subbus) benyttes som underlag for forskjellige typer steindekker.

Les mer
ferdigplen

Ferdigplen

Ferdigplen er plen som vi leverer til deg ferdig grodd og behandlet. Ferdigplenprodusenten har på forhånd gjort den tunge jobben for deg med å tromle, gjødsle og vanne. Gresset er produsert på store arealer med gode vekstforhold.

Les mer
marktegl

Marktegl

Marktegl blir fremstilt av leire og brennes ved meget høy tempratur. Dette gir lang holdbarhet, slitestyrke og forstsikkerhet. Ved å blande inn forskjellige stoffer i leiren og brenne den, får man forskjellige farger og fargespill i belegget.

Les mer
granitt

Granitt

Granitt er en massiv bergart. Innenfor steinprodukter er granitt mye brukt til brostein, kantstein, trappetrinn, heller og murblokk. Felles for disse produktene i granitt er at de er svært standhaftige og har en enorm slitestyrke.

Les mer
drenering

Drenering

Mange vil i forbindelse med sitt uteområde ha behov for en form for drenering. Regn og snøsmelting skal kanaliseres vekk. Overflate drenering er en effektiv løsning for å lede vannet vekk fra innkjørsler, garasjer, inngangspartier og terrasser.

Les mer