Støttemur

Handle direkte i vår nettbutikk raskt enkelt og billig. Vi leverer både støttemur i betong og granittmur

Inspirasjon
Vi har samlet alle murtypene i vårt sortement i en enkel bildeviser. Bildeviseren viser høyoppløselige bilder slik at du får ett godt inntrykk av de forskjellige murproduktene.
INSPIRASJONSVERKTØYET
Gjør det selv!
Å sette opp en mur selv trenger ikke å være allverdens komplisert.
Fremgangsmåten i korte trekk er at en må grave en renne og fylle denne med drenerende masse. Når dette er gjort avrettes rennen med enten å støpe, bruk av sålebjelke eller settesand. Så settes første rad. Etterhvert som man jobber seg oppover i skift bakfylles det med drenerende singel.
MONTERINGSANVISNING
BETONGMUR
MONTERINGSANVISNING
GRANITT MUR

Til nettbutikk

Velg avdeling, for å se utvalg og priser for ditt bosted
pil

Hordaland

Bergen, Askøy, Os, Arna
pil

Trøndelag

Trondheim, Stjørdal, Steinkjer, Oppdal
pil

Oslo/Akershus

Oslo, Bærum, Lillestrøm, Drøbak
pil

Østfold

Fredrikstad, Sarpsborg, Halden, Moss
pil

Rogaland

Stavanger, Sandnes, Jæren, Egersund
pil

Vestfold

Sandefjord, Tønsberg, Horten, Larvik
pil

Oppland

Gjøvik, Lillehammer, Fagernes, Otta
pil

Telemark

Skien, Porsgrund, Kragerø, Notodden
pil

Vest-Agder

Kristiansand, Mandal, Lyngdal, Farsund
pil

Aust-Agder

Lillesand, Grimstad, Arendal, Tvedestrand
pil

Buskerud

Drammen, Hønefoss, Hokksund, Kongsberg
pil

Hedmark

Hamar, Elverum, Kongsvinger, Brumunddal
Beregn mengde!
Vi har utviklet en murkalkulator som gjør det enkelt å beregne mengde. Du taster inn lengde, høyde og eventuelt hjørne så vil kalkulatoren beregne hvor mye du trenger av normalblokker, halvstein og tilbehør for hver enkelt mur med ett klikk. Lettere kan det ikke bli!
MURKALKULATOR

Høye murer

Murer over 1 meter defineres som en høy mur. Skal du bygge over 1 meter bør du bruke geonett/jordarmeringsnett for å forankre muren i bakfyllingen. Dette nettet festes mellom skiftene i muren og rulles ut horisontalt bakover i massene. Drenerende masse fylles deretter i nettet slik at dette holdes på plass. Du finner geonett / jordarmeringsnett i vår nettbutikk under tilhørende produkter på det aktuelle mur produktet.

Støttemur betong

Fordelen med å bruke mur i betong er at vekten pr. blokk er mye lavere enn bruk av naturstein. Dette gjør at arbeidet kan gjøres uten bruk av maskin. De aller fleste betong murene er veldig enkle å sette opp med ett rikt utvalg av tilbehørsprodukter som bue stein, hjørne stein og toppstein.

Naturstein

Fordelen med å bruke naturstein, er at naturstein er bestandig. Det vil si at naturstein holder seg bedre over tid enn betongprodukter. Betongprodukter blir mer preget av vær og vind enn det naturstein gjør. Naturstein er dekorativt og passer godt sammen med norsk natur. Ulempen med naturstein er at murblokkene ofte veier mer som gjør at en må bruke maskin for å sette muren opp.

Støttemur

Det finnes et utall varianter av murprodukter. I hovedsak skiller vi mellom betong og granitt støttemur. Av betongmur er aktuelle typer, Asak Ministøttemur, Asak Mini Exclusive, Herregårdmur, Kubbemur, Gardstein, Rådhus, Labyrint, Mur Rustic og Mur Classic. Av naturstein, er granittmur (granitt murblokk) en type som er mye brukt. Løstein er også ett alternativ. Denne typen krever litt mer i forhold til montering enn de andre typene.
MERK: De fleste typene vi har i vårt sortement kan tørrstables uten bruk av mørtel eller sement.

Støttemur benyttes til forskjellige formål, alt fra små pyntemurer til større murer som skal holde store masser og ta opp liten eller stor trykkbelastning. De forskjellige typene er konstruert for forskjellige formål. De fleste typene heller innover i terrenget og dermed hviler blokken på massene som ligger bak, etter hvert som man stabler muren opp i høyden. De typene som ikke heller innover i terrenget kalles frittstående murer. Disse typene kan brukes som mindre støttemurer opptil ca 80 cm høyde samt som trapper, kantstein, blomsterbed, utegrill peis, portstolpe, benker og utekjøkken. Her er det bare fantasien som setter begrensninger. MERK: Skal du bygge over 1 meter anbefales det ekstra tiltak som jordarmeringsnett når murene skal være høye. Jordarmeringsnettet festes mellom to skift i muren og rulles horisontalt bakover i bakfyllmassene. Jord / steinmasser fylles deretter oppå nettet slik at dette holdes på plass.

Flere av betongmurene er også komplette løsninger, med halvstein, ende, hjørne, skråavslutning og sålebjelke. For mindre prosjekt benytter man ofte firkantete betong blokker som tørrstables uten bruk av sement. Støttemur i betong finnes i forskjellige farger, grå, gråmix, rødmix og brunmix er eksempler på det. Granitt murblokk leveres som oftes i 20x20, 30x30, 40x40, 50x50 og med en lengde på ca. 1m. Granitt murblokker er ofte saget og/eller prikkmeislet (prikkhugget) på alle sider unntatt visflaten. Dette for å gjøre muren så stabil som mulig, samtidig som den får jevne og fine fuger. Visflaten er som oftes råhugd (råsplittet) for et visuelt fint uttrykk. Granittmur, leveres normalt i fargen grå og er som oftes enten indisk eller kinesisk.

Steinhandel.no forhandler Asak støttemur, Benders mur, Multiblokk mur og Nobi mur. I tillegg har vi samarbeid med ulike aktører rundt omkring i Norge på naturstein og granitt murblokker.

Av

Granitt Murblokk 20x20 Kinesisk Lys Grå

Granitt Murblokk 20x20 Kinesisk Lys Grå

Vi fører to varianter av kinesisk granittmur. Disse kalles G383 og G383-R, hvilket er betegnelser som benyttes i Kina for å beskrive selve steintypen. G383 er relativt lys grå med svarte prikker. G383-R er noe mørkere grå og har mer rødlige prikker. Begge typer vil nok for de aller fleste fremstå som "grå", når man ser en ferdigbygget mur. Vi har valgt å kalle dem "lys grå" (G383) og "grå" (G383-R). Foruten fargenyansene er de bearbeidet på samme måte og har samme målnøyaktighet. Begge varianter er av høy kvalitet og gir en flott natursteinsmur. Endestein leveres kun til den lyse grå (G383) varianten.

Kinesiske granittmur lys grå (G383) har råhugget front og bakside, saget topp o...
Asak Forskalingsblokk F 20-50

Asak Forskalingsblokk F 20-50

Forskalingsblokker stables tørt, armeres fortløpende og etterfylles deretter med betong -enkelt og lettvint. Forbruk av betong er ca. 100 liter pr. m² (ca. 10 liter pr. blokk). For mindre prosjekter er vår "Betong for selvblanding" pakke eller pall med B20 tørrmørtel/tørrbetong ypperlige, se tilhørende produkter. Er det større prosjekter anbefaler vi å benytte pumpebil med ferdigbetong. Man bør ikke stable høyere enn ca. 1,2m (6 skift) før de armeres og utstøpes. Betongen skal fylles opp i ca. 50 cm lag som komprimeres godt med en pinne eller stavvibrator. Skal man støpe i to omganger bør man ikke fylle betong til mer en halveis opp i øverste blokkskift. Blokkene bør vannes før utstøping. As...
Asak Splittblokk

Asak Splittblokk

Asak Splittblokk er en eksklusive versjon av forskalingsblokk. Visflaten på splittblokk er en dekorativ bruddoverflate, som minner om naturstein. Dette gir den et veldig fint utseende, og ferdig mur behøver ingen for for etterbehandling (pussing eller tilsvarende). Målene pr. helblokk er 50x25x15 cm (LxBxH). Forbruk 13 stk./m². Blokkene tørrstables samtidig som det legges inn armering og etterfylles så med betong -enkelt og lettvint! Forbruk av betong er ca. 90 liter pr. m² (ca. 7 liter pr. blokk). For mindre prosjekter er vår "Betong for selvblanding" pakke eller pall med B20 tørrmørtel/tørrbetong ypperlige, se tilhørende produkter. Er det større prosjekter anbefaler vi å benytte pumpebil m...
Granitt Murblokk 20x20 Kinesisk Grå

Granitt Murblokk 20x20 Kinesisk Grå

Vi har to varianter av kinesisk granitt murblokk i vårt sortiment. Det er G383-R som er grå med rødlige prikker og G383 som er noe lysere grå med svarte prikker. For de aller fleste vil nok begge varianter fremstå som "grå", når man ser en ferdigbygget mur. Vi har valgt å omtale G383 som "lys grå" og G383-R som "grå". Viktig å understreke at foruten fargenyansene er de bearbeidet på samme måte og har samme målnøyaktighet. Begge varianter er av høy kvalitet og gir en flott natursteinsmur. Endestein leveres kun til den lyse grå (G383) varianten.

Kinesiske granittmur G383-R har råhugd front og bakside, saget topp, bunn og ender. Granitt murblokk er utmerket som støttemur. Det er en ...
Granitt Murblokk 20x20x50 Kinesisk

Granitt Murblokk 20x20x50 Kinesisk

Den enkle veien til natursteinsmur! Skal man bygge mindre hage/støttemurer og ønsker naturstein, er dette et supert produkt. Murblokkene er i massiv kinesisk granitt, og har målene ca. 20x20x50 cm (HxBxL). Hver blokk har en vekt på ca. 55 kg, hvilket gjør det fullt mulig å stable for hånd uten bruk av maskiner eller annet utstyr. Blir omtrent som å stable en betongmur (eksempelvis Herregårdmur, Rådhusmur), og veldig mye enklere enn å bygge mur med vanlig løstein/naturstein. Forsiden er råhugget for å gi en flott natursteinsfasade, mens de andre sidene er saget/flammet (tilnærmet slette) for å gi relativt jevne fuger og øke stabiliteten i muren.

Det er mange grunner til å velge gra...
Granitt Murblokk 30x30 Kinesisk Lys Grå

Granitt Murblokk 30x30 Kinesisk Lys Grå

Vi fører to varianter av kinesisk granittmur. Disse kalles G383 og G383-R, hvilket er betegnelser som benyttes i Kina for å beskrive selve steintypen. G383 er relativt lys grå med svarte prikker. G383-R er noe mørkere grå og har mer rødlige prikker. Begge typer vil nok for de aller fleste fremstå som "grå", når man ser en ferdigbygget mur. Vi har valgt å kalle dem "lys grå" (G383) og "grå" (G383-R). Foruten fargenyansene er de bearbeidet på samme måte og har samme målnøyaktighet. Begge varianter er av høy kvalitet og gir en flott natursteinsmur. Endestein og halvstein leveres kun til den lyse grå (G383) varianten.

Kinesiske mur 30x30 har råhugget front og bakside, saget topp og bu...
Granitt Murblokk 30x30 Kinesisk Grå

Granitt Murblokk 30x30 Kinesisk Grå

Vi har to varianter av kinesisk granitt murblokk i vårt sortiment. Det er G383-R som er grå med rødlige prikker og G383 som er noe lysere grå med svarte prikker. For de aller fleste vil nok begge varianter fremstå som "grå", når man ser en ferdigbygget mur. Vi har valgt å omtale G383 som "lys grå" og G383-R som "grå". Viktig å understreke at foruten fargenyansene er de bearbeidet på samme måte og har samme målnøyaktighet. Begge varianter er av høy kvalitet og gir en flott natursteinsmur. Endestein og halvstein leveres kun til den lyse grå (G383) varianten.

Kinesiske granittmur 30x30 har råhugd front og bakside, saget topp, bunn og ender. Granitt murblokk er utmerket som støttemur...
Granitt Murblokk 40x40 Kinesisk Lys Grå

Granitt Murblokk 40x40 Kinesisk Lys Grå

Vi fører to varianter av kinesisk granittmur, G383 og G383-R. Navnene er en beskrivelse av selve steintypen. G383 er relativt lys grå med svarte prikker. G383-R er noe mørkere grå og har mer rødlige prikker. Begge typer vil nok for de aller fleste fremstå som "grå", når man ser en ferdigbygget mur. Vi har valgt å kalle dem "lys grå" (G383) og "grå" (G383-R). Foruten fargenyansene er de bearbeidet på samme måte og har samme målnøyaktighet. Begge varianter er av høy kvalitet og gir en flott natursteinsmur. Endestein og halvstein leveres kun til den lyse grå (G383) varianten.

40x40 granittmur har råhugget front og bakside, saget topp og bunn (bygg/ligg) og saget ender. En granittmur ...
Granitt Murblokk 40x40 Kinesisk Grå

Granitt Murblokk 40x40 Kinesisk Grå

40x40 granittmur har råhugget front og bakside, saget topp og bunn (bygg/ligg) og saget ender. Murblokk er utmerket til støttemur. Finnes i ulike dimensjoner og disse velges etter bruksområde. Granittmur har varierende lengder, og blokkene er i hovedsak er mellom 80-150 cm. Vekt pr. lm er ca. 460 kg. Forbruk er 2,5 lm pr. m². Vi har to varianter av kinesisk granitt murblokk i vårt sortiment. Det er G383-R som er grå med rødlige prikker og G383 som er noe lysere grå med svarte prikker. For de aller fleste vil nok begge varianter fremstå som "grå", når man ser en ferdigbygget mur. Vi har valgt å omtale G383 som "lys grå" og G383-R som "grå". Foruten fargenyansene er de bearbeidet på samme...
Granitt Murblokk 50x50 Kinesisk Grå

Granitt Murblokk 50x50 Kinesisk Grå

Granittmur 50x50 har råhugget front og bakside, saget topp og bunn (bygg/ligg) og saget ender. En granittmur kan jevne ut høydeforskjeller, støtte, skille og skape variasjon i terrenget. Det er en stødig og enkel løsning. Granittmuren finnes i flere størrelser og dimensjonen velges etter bruksområde. Blokkene leveres i fallende lengder, og er varierer stort sett mellom 80-150 cm. Vekt pr meter er ca. 740 kg. For 50x50 er forbruk 2 lm (løpemeter) pr. m².

50x50 mur er av steintypen G383-r. Den er grå med rødlige prikker. Fremstår nok for de aller fleste som grå når man ser en ferdigbygget mur.
Asak Pilarblokk

Asak Pilarblokk

Pilarblokk er egnet til å mure bl.a. pilarer/søyler som understøttelse for terrasser, hyttepilarer og kjerne i portstolper. Praktiske spor i siden gjør Pilarblokken også egnet til bruk som gjerdestolper. Pilarblokkene er frostbestandige og egnet til bruk både over og under bakkenivå. Pilarblokkene mures eller tørrstables, armeres med en eller to Ø12mm armeringsjern og fylles så med betong (hver blokk rommer ca. 2,9 liter betong). AM Pillar blokk selges i stk. Hver blokk veier ca. 17,5 kg. Hele paller er à 64 stk. I vår nettbutikk har vi rimelig pris på asak pilarblokk til ditt utemiljø.
Granitt Murblokk 30x30 Indisk

Granitt Murblokk 30x30 Indisk

Vår indiske mur har tradisjonell råhugget front/bakside, gradhugget topp/bunn (bygg/ligg) og gradhugget ender. En granittmur kan jevne ut høydeforskjeller, støtte, skille og skape variasjon i terrenget. Det er en stødig og enkel løsning. Granittmuren finnes i flere størrelser og dimensjonen velges etter bruksområde. Blokkene leveres i fallende lengder +/- 100 cm (som regel mellom 80-120 cm) og har en vekt på ca. 270 kg. For 30x30 er forbruk 3,33 lm (løpemeter) pr. m².

Fordeler med granitt-mur
Estetisk vakker, solid mur, "ekte vare", god stabilitet, lave stablekostnader, lite vedlikehold, ingen tileggskostnader med forblending, maling ect, ingen kalkutslag eller farge-fo...