Støttemur

Handle direkte i vår nettbutikk raskt enkelt og billig. Våre produkter er enkle å sette opp, slik at du raskt får ett solid og vakkert resultat.

Inspirasjon
Vi har samlet alle murtypene i vårt sortement i en enkel bildeviser. Bildeviseren viser høyoppløselige bilder slik at du får ett godt inntrykk av de forskjellige murproduktene.
INSPIRASJONSVERKTØYET
Gjør det selv!
Å sette opp en mur selv trenger ikke å være allverdens komplisert. De fleste typene vi har i vårt sortement kan tørrstables uten bruk av mørtel eller sement.
Fremgangsmåten i korte trekk er at en må grave en renne og fylle denne med drenerende masse. Når dette er gjort avrettes rennen med enten å støpe, bruk av sålebjelke eller settesand. Når dette er gjort kan en sette første rad. Etterhvert som man jobber seg oppover i skift bakfylles det med drenerende singel.
MONTERINGSANVISNING
BETONGMUR
MONTERINGSANVISNING
GRANITT MUR

Til nettbutikk

Velg avdeling, for å se utvalg og priser for ditt bosted
pil

Hordaland

Bergen, Askøy, Os, Arna
pil

Trøndelag

Trondheim, Stjørdal, Steinkjer, Oppdal
pil

Oslo/Akershus

Oslo, Bærum, Lillestrøm, Drøbak
pil

Østfold

Fredrikstad, Sarpsborg, Halden, Moss
pil

Rogaland

Stavanger, Sandnes, Jæren, Egersund
pil

Vestfold

Sandefjord, Tønsberg, Horten, Larvik
pil

Oppland

Gjøvik, Lillehammer, Fagernes, Otta
pil

Telemark

Skien, Porsgrund, Kragerø, Notodden
pil

Vest-Agder

Kristiansand, Mandal, Lyngdal, Farsund
pil

Aust-Agder

Lillesand, Grimstad, Arendal, Tvedestrand
pil

Buskerud

Drammen, Hønefoss, Hokksund, Kongsberg
pil

Hedmark

Hamar, Elverum, Kongsvinger, Brumunddal
Beregn mengde!
Vi har utviklet en murkalkulator som gjør det enkelt å beregne mengde. Du taster inn lengde, høyde og eventuelt hjørne så vil kalkulatoren beregne hvor mye du trenger av normalblokker, halvstein og tilbehør for hver enkelt mur med ett klikk. Lettere kan det ikke bli!
MURKALKULATOR

Høye murer

Murer over 1 meter defineres som en høy mur. Skal du bygge over 1 meter bør du bruke geonett/jordarmeringsnett for å forankre muren i bakfyllingen. Dette nettet festes mellom skiftene i muren og rulles ut horisontalt bakover i massene. Drenerende masse fylles deretter i nettet slik at dette holdes på plass. Du finner geonett / jordarmeringsnett i vår nettbutikk under tilhørende produkter på det aktuelle mur produktet.

Støttemur betong

Fordelen med å bruke mur i betong er at vekten pr. blokk er mye lavere enn bruk av naturstein. Dette gjør at arbeidet kan gjøres uten bruk av maskin. De aller fleste betong murene er veldig enkle å sette opp med ett rikt utvalg av tilbehørsprodukter som bue stein, hjørne stein og toppstein.

Naturstein

Fordelen med å bruke naturstein, er at naturstein er bestandig. Det vil si at naturstein holder seg bedre over tid enn betongprodukter. Betongprodukter blir mer preget av vær og vind enn det naturstein gjør. Naturstein er dekorativt og passer godt sammen med norsk natur. Ulempen med naturstein er at murblokkene ofte veier mer som gjør at en må bruke maskin for å sette muren opp.

Støttemur varianter

Det finnes et utall varianter av murprodukter. I hovedsak skiller vi mellom betong og granitt. Av betongmur er aktuelle typer, Asak Ministøttemur, Asak Mini Exclusive, Herregårdmur, Kubbemur, Gardstein, Rådhus, Labyrint, Mur Rustic og Mur Classic. Av naturstein, er granittmur (granitt murblokk) en type som er mye brukt.

Mur benyttes til forskjellige formål, alt fra små pyntemurer til større murer som skal holde store masser og ta opp liten eller stor trykkbelastning. De forskjellige typene er konstruert for forskjellige formål. De fleste typene heller innover i terrenget og dermed hviler blokken på massene som ligger bak, etter hvert som man stabler muren opp i høyden. I tillegg benyttes ekstra tiltak som jordarmeringsnett når murene skal være høye.

Flere av betongmurene er også komplette løsninger, med halvstein, ende, hjørne, skråavslutning og sålebjelke. For mindre prosjekt benytter man ofte firkantete betong blokker som tørrstables uten bruk av sement. Støttemur i betong finnes i forskjellige farger, grå, gråmix, rødmix og brunmix er eksempler på det. Granitt murblokk leveres som oftes i 20x20, 30x30, 40x40, 50x50 og med en lengde på ca. 1m. Granitt murblokker er ofte saget og/eller prikkmeislet (prikkhugget) på alle sider unntatt visflaten. Dette for å gjøre muren så stabil som mulig, samtidig som den får jevne og fine fuger. Visflaten er som oftes råhugd (råsplittet) for et visuelt fint uttrykk. Granittmur, leveres normalt i fargen grå og er som oftes enten indisk eller kinesisk.

Steinhandel.no forhandler Asak mur, Benders mur, Multiblokk mur og Nobi mur. I tillegg har vi samarbeid med ulike aktører rundt omkring i Norge på natur og granitt murblokker.

Av

MUR

Vertica Mur

Asak Mur Vertica er en av våre mest populære mur i betong. Hver enkelt blokk er relativt store, men veier kun 36 kg slik at denne kan monteres enkelt selv. Muren har en front som er bruddet slik at denne får ett naturlig utseende.

 • Produsent: Asak Miljøstein
 • Farge: Koksmix
MUR

Mini Exclusive

Asak Mini Exclusive er en flott mur som både kan brukes til lave og høyre murer. Bruddoverflaten gir denne muren ett eksklusivt særpreg. Det finnes en mengde tilbehørsprodukter slik at du kan bruke denne til de fleste formål.

 • Produsent: Asak Miljøstein
 • Farger: Gråmix, Brunmix
MUR

Ministøttemur

Asak Mini Støttemur tørrstables uten bruk av mørtel eller steinlim. Såfremt du får første raden stabilt og rett går montering særdeles kjapt og enkelt. Fronten er helt slett noe som gir denne ett moderne preg. Murblokken stables med litt helning slik at en kan lage høye murer fra denne steinen.

 • Produsent: Asak Miljøstein
 • Farger: Grå
MUR

Herregård mur

Asak Herregård Mur er en tromlet betong murblokk med målene 27x20x13,5cm. Vekten pr. blokk er ca. 16 kg, noe som gjør den enkel å jobbe med. Asak Herregård Mur er et meget anvendelig produkt til en rimelig pris med svært mange bruksområder. Den kan brukes til murer opp til ca. 150 cm, gjerder, portstolper, bod, utekjøkken, benk, peis, kantstein, trapper, blomsterbed, blomsterkasser med mer. Man kan velge mellom fargealternativene gråmix, brunmix og rødmix.

 • Produsent: Asak Miljøstein
 • Farger: Gråmix, Brunmix, Rødmix
MUR

Fasettmur

Asak Fasettmur er en smidig og fleksibel betong mur. Siden den har en dekorativ bruddflate på begge sider kan den både brukes som en frittstående mur eller som avslutning mot bed og busker. I tillegg er dette kanskje den beste muren å bruke hvis du ønsker å bue muren eller ha en sirkel.

 • Produsent: Asak Miljøstein
 • Farger: Gråmix, Brunmix
MUR

Modul Mur

Asak Modul Mur er ett nytt og spennende mur konsept. Dimensjonen på murblokken 60x9 (lengde x høyde) gjør blokken lang og smal som kan virke som en har bygd i trespiler selv om dette er betong. Når en monterer denne muren så blir det en synlig avstand mellom hver blokk noe som gir en visuell eleganse over muren.

 • Produsent: Asak Miljøstein
 • Farger: Grå, Koks
MUR

Granitt mur

Granitt mur typene vi har i vårt sortement er importert fra Kina eller India. Vi har ulike typer i sortementet fra den minste dimensjonen 20x20x50 til større typer opptil 50x50xfallende lengder. Den kinesiske typen er noe lysere enn den indiske typen og er ofte slettere enn den indiske som gjør at mange synes det er enklere å montere denne typen. Den indiske vil nok se mer naturlig i forhold til Norsk natur.

 • Opprinnelsested: Kina, India
 • Farge: Grå
MUR

Norblokk

Benders Norblokk er en tørrstablet mur som selges enten med slett visflate eller dekorativ visflate. Dette er en av våre bestselgere og dette er både fordi den ser flott ut og passer til de meste formål. I tillegg er montering relativt enkelt, steinen veier lite og en trenger ikke bruke festemiddel mellom skiftene.

 • Produsent: Benders
 • Farge: Grå
MUR

Labyrint Mur

Benders Labyrint Mur er en tromlet mur type som gir mer spill / kontrast i hver enkelt murblokk. Muren er lik på alle sider slik at den kan brukes til en mengde formål som trapp, blomsterbed, utegrill, portstolpe osv.

 • Produsent: Benders
 • Farge: Gråmix
MUR

Megawall

Benders Megawall produseres av svenske Benders. Benders er blant Sveriges ledende produsenter av betong markstein og takstein. Megawall er en populær støttemur til en rimelig pris. Den kommer i to varianter kalt Megawall Garden og Megawall Prosjekt. Garden bygges loddrett og egner seg best til mindre støttemurer, mens Prosjekt har en helling på 4° og kan bygges helt opp i 12 meters høyde ved bruk av geonett.

 • Produsent: Benders
 • Farge: Gråmix
MUR

Megastone

Benders Megastone er konstruert for enkelt å bygge støttemurer uten støping eller muring. Takket være blokkens utforming med låsekant på baksiden bygger du enkelt en stabil støttemur, rett eller i bue. Megastone finnes i to ulike høyder (10 og 15cm) med "retthugd" front og to ulike høyder (10 og 15cm) med "rundhugd" front (se bilder).

 • Produsent: Benders
 • Farge: Grå