Belegningsstein

Handle direkte i vår nettbutikk raskt enkelt og billig. Belegningsstein kan brukes på gårdsplass, gangvei og oppkjørsel.

Inspirasjon
Vi har samlet alle belegningsstein typene i vårt sortement i en enkel bildeviser. Bildeviseren viser høyoppløselige bilder slik at du får ett godt inntrykk av de forskjellige belegningsstein variantene.
INSPIRASJONSVERKTØYET

Til nettbutikk

Velg avdeling, for å se utvalg og priser for ditt bosted
pil

Hordaland

Bergen, Askøy, Os, Arna
pil

Trøndelag

Trondheim, Stjørdal, Steinkjer, Oppdal
pil

Oslo/Akershus

Oslo, Bærum, Lillestrøm, Drøbak
pil

Østfold

Fredrikstad, Sarpsborg, Halden, Moss
pil

Rogaland

Stavanger, Sandnes, Jæren, Egersund
pil

Vestfold

Sandefjord, Tønsberg, Horten, Larvik
pil

Oppland

Gjøvik, Lillehammer, Fagernes, Otta
pil

Telemark

Skien, Porsgrund, Kragerø, Notodden
pil

Vest-Agder

Kristiansand, Mandal, Lyngdal, Farsund
pil

Aust-Agder

Lillesand, Grimstad, Arendal, Tvedestrand
pil

Buskerud

Drammen, Hønefoss, Hokksund, Kongsberg
pil

Hedmark

Hamar, Elverum, Kongsvinger, Brumunddal
Vedlikehold
Det aller viktigste å passe på for å vedlikeholde belegningsstein er å passe på at det er fugesand i fugene. Så vi anbefaler at en sjekker dette iallefall en gang i året og etterfyller ved behov. Er det manglende fugesand så kan dette forårsake kantavskalling, ugress og setningsskader.

Kalkutslag: Sprøyt på 5% saltsyreoppløsning på området. Gjerne skyld med vann i etterkant. Kalkutslag forvitrer over tid.

Ugress: Kan bekjempes med kokende vann, eddik 35% blandet med vann. 1/4 forhold.

Tilbehør

Bærelag

Bærelaget bør bestå av 10-15 cm knust masse / pukk for gangareal og 20-30 cm knust masse / pukk for kjøreareal. Under bærelaget bør en bruke fiberduk for å forhindre at ugress vokser opp gjennom bærelaget. Bærelaget bør være av knust masse 0-30 mm eller tilsvarende. Når bærelaget er lagt ut bør en rette av massen jevnt og ta med fall (1-2 cm pr meter) og komprimere med platevibrator.
Sand og pukk produkter

Settelag

Settelaget bør bestå av 5 cm settesand av type settesand 0-5 mm eller settesand 0-8 mm. Når settelaget er lagt ut bør en rette av massen og komprimere lett med platevibrator.
Merk at det er viktig å legge fall på ca 1-2 cm pr meter i denne prosessen slik at vann renner bort. For å rette av massen er ett tips å banke ned pinner i massen med 1-2 meter mellomrom og så dra av settesanden ved å dra over en lekt på tvers av listene.
Sand og pukk produkter

Kantsikring

For å holde sammen området bør det etableres en kantsikring rundt området. Det forhindrer at hellene ikke glir ut og bevarer bæreevnen. Grenser området mot en bygning trengs ikke dette, men der det ikke er tilfellet bør en ha kantsikring som:
1. Granitt kantstein
2. Betong kantstein
3. Støpt betong - Brukes der det er samme høyde på hellene og tilstøtende områder som gress/singel
4. Kantavslutning Snap-Edge - Brukes der det er samme høyde på hellene og tilstøtende områder som gress/singel
Kantstein produkter

Belegningsstein

Betong belegningsstein kommer i flere varianter, størrelser og farger. Den mest kjente er nok Herregård i fargen gråmix. Andre typer er Asak Parkstein, Asak Borgstein, Asak Relieff, Asak Akershusstein, Nobi Kongsgård, Benders Metro, Benders Ocala, Benders Labyrint, Multiblokk Multimix og Multiblokk Basis.

Mye brukte fargevarianter er grå, gråmix, rødmix og brunmix. Vanligste tykkelse er 5 og 6 cm. Det skilles også mellom tromlet og utromlet. Tromlet går gjennom en "aldringsprosess" (tromling) hvor kanter, hjørner og flater slites for å oppnå det klassisk rustikke utseende. Felles for alle disse er at de er fremstilt av en sterk og værbestandig betong som står i mot det norske klimaet. Utromlet stein virker noe mer moderne og har opplevd en sterk vekst de siste årene, men her er det smak og behag som avgjør hva hver enkelt synes ser best ut.

Belegningsstein gjør uteområdet ryddig og rent, og med det store utvalget som finnes av typer og farger er det i grunnen bare fantasien som begrenser mulighetene. Det er heller ikke uvanlig å kombinere med naturstein. Har du stort gårdsrom kan for eksempel en rad med brostein innføres slik at en mikser opp inntrykket. I fugene benyttes standard fugesand eller veksthemmende fugesand. Ønsker du ett vedligeholdsfritt uteområde er veksthemmende fugesand å anbefale. Denne typen hindrer ugress i å etablere seg i fugene.

Granitt kantstein er mye brukt sammen, og mange benytter også ulike typer natursteinsmurer i sammenheng steindekker av betong. Steinen er forholdsvis enkelt å legge, men arbeidet krever nøyaktighet. Grunnarbeidet er selve nøkkelen til et varig godt resultat. På vår nettside ligger det gode arbeidsbeskrivelser for hvordan man utfører arbeidet på en bra måte.

Avhengig av om en skal ha gang trafikk eller bil trafikk så skilles det noe på underlaget. Vi anbefaler ca 10-15 cm bærelag for gang trafikk og 15 - 30 cm bærelag for bil trafikk. Over bærelaget bør det være ett settelag på 3-5 cm. Settelaget bør komprimeres før steinen settes. Mange velger også å bruke fiberduk under bærelaget for å skille grunn massen fra bærelaget.

Det er flere produsenter av disse produktene. Vi er forhandler av Asak belegningsstein, Multiblokk belegningsstein, Nobi og Benders. Det er noe ulikt sortement mellom fylkene. F.eks i Trondheim og omegn forhandler vi kun Asak, mens Nobi er kun i Bergen og omegn. Benders selges kun på Østlandet.

Steinhandel.no leverer gode tilbud og rimelige priser for alle våre typer.

Av

BELEGNINGSSTEIN

Herregårdstein

Asak Herregårdstein produseres av Asak miljøstein og er en solid og flott type som passer til alle innkjørsler og utearealer. Som kunde kan du velge mellom 5 eller 6 cm høyde på herregårdstein og fargevalgene gråmix, rødmix og brunmix. Merk at herregårdstein er en tromlet Asak belegningsstein.

 • Produsent: Asak Miljøstein
 • Farger: Gråmix, Brunmix, Rødmix, Grå/Sort
 • Tykkelse: 5 cm, 6 cm
BELEGNINGSSTEIN

Herregård Heller

Asak Herregård Helle produseres av Asak miljøstein og er dobbelt så stor som vanlig Herregård Asak belegningsstein. De siste årene har det blitt populært med større formater i innkjørselen enn vanlig tradisjonell størrelse. Steinen er tromlet noe som passer til tradisjonelle hus og områder.

 • Produsent: Asak Miljøstein
 • Farger: Gråmix, Brunmix
 • Tykkelse: 6 cm
BELEGNINGSSTEIN

Relieff

Asak Relieff produseres av Asak miljøstein og er en moderne type som skiller seg ut fra andre typer ved at den har en mykere struktur i overflaten som gjør at den endrer utseende ved sollys. ' Dette gir mer liv i steinen. Som kunde kan du velge mellom mange varianter av Asak Relieff som gråmix, saga og rustikk.

 • Produsent: Asak Miljøstein
 • Farger: Gråmix, Saga
 • Tykkelse: 6 cm
BELEGNINGSSTEIN

Akershusstein

Asak Akershusstein er en moderne type som skiller seg ut fra andre typer ved at den har en grov struktur i overflaten som gir ett naturlig inntrykk. Steinen er utromlet som gjør at den har rette kanter og vil passe til de fleste gårdsrom.

 • Produsent: Asak Miljøstein
 • Farger: Gråmix
 • Tykkelse:6 cm
BELEGNINGSSTEIN

Parkstein

Asak Parkstein har rette linjer med en faskant som fremhever linjene i steinen. Den er utromlet som gir en slett overflate og vil dermed passe til de fleste formål, særlig til en moderne byggestil. Parkstein tilbyr vi til en rimelig pris til våre kunder.

 • Produsent: Asak Miljøstein
 • Farger: Gråmix, Koksgrå
 • Tykkelse:6 cm
BELEGNINGSSTEIN

Borgstein

Asak Borgstein har en faskant som gjør den tidløs og like anvendelig i moderne som klassiske miljøer. Steinen leveres i fargene grå og gråmix og vi tilbyr en rimelig pris for 6 cm tykkelse i vårt sortement.

 • Produsent: Asak Miljøstein
 • Farger: Grå, Gråmix
 • Tykkelse:6 cm
BELEGNINGSSTEIN

Labyrint Antikk

Benders Labyrint Antikk er en tromlet stein som gir ett tidløst preg. Labyrint serien leveres i både 5 og 6 cm tykkelse og man kan enkelt kombinere vanlig type med Makro for å få ett mønster eller ett spill i uteområdet. Labyrint Antikk er en rimelig type for de som liker tromlet stein.

 • Produsent: Benders
 • Farger: Gråmix
 • Tykkelse: 5 cm, 6 cm
BELEGNINGSSTEIN

Troja Antikk

Benders Troja Antikk har en strukturoverflate som gir ett ekstra liv til underlaget. Den virker svakt bølgende litt som skifer i overflaten. Ønsker en å gå for ett noe annerledes inntrykk er denne steinen absolutt å anbefale. Steinen er tromlet noe slik at kantene er noe avslipt, dette gir ett klassisk og rustikt inntrykk.

 • Produsent: Benders
 • Farger: Gråmix
 • Tykkelse: 5 cm
BELEGNINGSSTEIN

Metro

Benders Metro er en moderne type. Utformingen er enkel med fas kant, dette gjør vedlikehold enklere. Overflaten er slett slik at den passer godt hvis en ønsker å trille noe på steinen. Metro er en av våre bestselgere og har en rimelig pris i vårt sortement.

 • Produsent: Benders
 • Farger: Grå, Grafitt
 • Tykkelse: 5 cm
BELEGNINGSSTEIN

Stil

Benders Stil er både rett og strikt, men allikevel rund og myk. Overflaten er rett, men kantene er avrundet. Dette gjør at steinen passer til de fleste formål. Steinen leveres i fargene grå og gråmix og tykkelsen er 5 cm.

 • Produsent: Benders
 • Farger: Grå, Gråmix
 • Tykkelse: 5 cm
BELEGNINGSSTEIN

Ocala

Benders Ocala er vel regnet som en av de mest spennende typene vi har i vårt sortement. Det er en mengde typer man kan velge mellom og dette gjør at en kan kombinere størrelser og farger for å skape ett livlig uteområde. Steinen er både stilren og slitesterk.

 • Produsent: Benders
 • Farger: Grå, Gråmix, Grafitt
 • Tykkelse: 5 cm