Brostein

Handle direkte i vår nettbutikk raskt enkelt og billig. Du finner både smågatestein og storgatestein i mange varianter i nettbutikken.
Inspirasjon
Vi har samlet alle brostein typene i vårt sortement i en enkel bildeviser. Bildeviseren viser høyoppløselige bilder slik at du får ett godt inntrykk av de forskjellige typene.

Gå til inspirasjonsverktøyet

Hvordan legge brostein
Å legge brostein trenger ikke å være allverdens komplisert. lle typene vi har i vårt sortement følger samme prinsipp og har en enkel beskrivelse.
Fremgangsmåten i korte trekk er at en må først dekke med ett bærelag på 10-15 cm for gangareal, 15-30 cm for trafikkareal. Så fylles det med ett settelag på 3-5 cm før man komprimerer og avretter massene. Steinen legges så på underlaget, og så kostes fugemasse i fugene.

Gå til leggeanvisning

Til nettbutikk

Velg avdeling, for å se utvalg og priser for ditt bosted
pil

Hordaland

Bergen, Askøy, Os, Arna
pil

Trøndelag

Trondheim, Stjørdal, Steinkjer, Oppdal
pil

Oslo/Akershus

Oslo, Bærum, Lillestrøm, Drøbak
pil

Østfold

Fredrikstad, Sarpsborg, Halden, Moss
pil

Rogaland

Stavanger, Sandnes, Jæren, Egersund
pil

Vestfold

Sandefjord, Tønsberg, Horten, Larvik
pil

Oppland

Gjøvik, Lillehammer, Fagernes, Otta
pil

Telemark

Skien, Porsgrund, Kragerø, Notodden
pil

Vest-Agder

Kristiansand, Mandal, Lyngdal, Farsund
pil

Aust-Agder

Lillesand, Grimstad, Arendal, Tvedestrand
pil

Buskerud

Drammen, Hønefoss, Hokksund, Kongsberg
pil

Hedmark

Hamar, Elverum, Kongsvinger, Brumunddal

Varianter

Granitt brostein finnes i forskjellige varianter. I hovedsak deler man inn i smågatestein (ca. 10x10x10 cm) og storgatestein (ca. 14x20x14 cm). Begge disse er ofte også tilgjengelige i halv høyde, som regel omtalt som halv (ca. 10x10x5 cm) og halv storgatestein (ca. 14x20x7 cm). I tillegg er det i senere tid kommet noen varianter hvor du får disse produktene på nett. Steinen er da limt på en netting (ca. 50x50 cm), noe som gjør det langt enklere å legge.

Portugisisk, kinesisk og indisk er mye brukt i det norske markedet. Granitten tåler svært godt påkjenninger av trafikk og er derfor godt egnet som steindekke til gårdsrom og oppkjørsler. Disse produktene kan også brukes til gangstier, kanter mot bed, avslutninger mot annet steindekke, i kombinasjon med betongheller, asfalt, belegningsstein med mer.

Brostein danner et eksklusivt og tidløst steindekke. På grunn av granittens enorme styrke vil man oppleve minimalt med slitasje på steinen. Det er lite vedlikehold, men etterfylling av fugene må påregnes. Steinprodukter er tunge, og derfor kostbare å frakte over distanser.

I vår nettbutikk har vi gode priser og tilbud på granitt brostein.