Oslo
bytt_avdeling
customer_center
basket
0
anchor    Gå til nettbutikken for å finne priser og tilbud på brostein
brostein

Brostein

Granitt brostein finnes i forskjellige varianter. I hovedsak deler man inn i smågatestein (ca. 10x10x10 cm) og storgatestein (ca. 14x20x14 cm). Begge disse er ofte også tilgjengelige i halv høyde, som regel omtalt som halv (ca. 10x10x5 cm) og halv storgatestein (ca. 14x20x7 cm). I tillegg er det i senere tid kommet noen varianter hvor du får disse produktene på nett. Steinen er da limt på en netting (ca. 50x50 cm), noe som gjør det langt enklere å legge.

Portugisisk, kinesisk og indisk er mye brukt i det norske markedet. Granitten tåler svært godt påkjenninger av trafikk og er derfor godt egnet som steindekke til gårdsrom og oppkjørsler. Disse produktene kan også brukes til gangstier, kanter mot bed, avslutninger mot annet steindekke, i kombinasjon med betongheller, asfalt, belegningsstein med mer.

Brostein danner et eksklusivt og tidløst steindekke. På grunn av granittens enorme styrke vil man oppleve minimalt med slitasje på steinen. Det er lite vedlikehold, men etterfylling av fugene må påregnes. Steinprodukter er tunge, og derfor kostbare å frakte over distanser.

I vår nettbutikk har vi gode priser og tilbud på granitt brostein.

Av

anchor    Gå til nettbutikken for å finne priser og tilbud på brostein
Pris: 349,00 kr. /m²
Portugisik smågatestein 9-11 cm er vår mest solgte brostein. Steinen tåler svært godt påkjenninger av trafikk og er derfor godt egnet som steindekke til gårdsrom og oppkjørsler. Kan også brukes til gangstier, kanter mot bed, avslutninger mot annet steindekke, i kombinasjon med betongheller, asfalt, belegningsstein med mer. Brostein danner et eksklusivt og tidløst steindekke. På grunn av granittens enorme styrke vil man oppleve minimalt med slitasje. Steindekket vil derfor holde seg fint til mer eller mindre evig tid! Det er lite vedlikehold, men etterfylling av fugene må påregnes.

Smågatestein settes i subbus eller pukk (ofte brukt subbus 0-8mm eller pukk 2-4mm) og fuges med egnete fugemidler. For enkelhetsskyll anbefaler vi at man bruker samme produkt til både fuger og settelag. Vanligst benyttede kanstein er 8x20cm men annen kantstein kan etter ønske benyttes. Smågatestein settes i rekker (i forband) eller i buemønster (buesatt). Portugisik brostein 9/11 cm kan settes både i rekker og buer.

Portugisisk brostein leveres i storsekker (bigbags) à ca. 8 m². Det regnes 90-100 stein pr. m² ut fra standard fugestørrelse. Brostein er et naturprodukt og små variasjoner i antall m² man oppnår kan forekomme etter leggemønster, fugestørrelse og steinens faktiske utforming. Det er derfor fornuftig å bestille litt ekstra. Hver enkelt stein varierer i størrelse fra ca. 9 til 11 cm (H x B x L). Ved å se gjennom bildene vil man se eksempler på dette. Steinen leveres i utgangspunktet i storsekker med kranbil. På forespørsler over 50 m² har vi også muligheten for å levere i bulk med tippbil. Vær obs på at en tippbil krever langt større plass for å få losset varene enn en kranbil.
Les mer
Pris: 569,00 kr. /m²
Portugisisk grå storgatestein med målene 14/20/14 cm. Kan brukes til gårdsrom, oppkjørsler gangstier med mer. Dens enorme slitestyrke gjør at den også er egnet til tungt trafikkerte arealer. Mye brukt i bygater og lignende, men også på private eiendommer. Storgatestein er et meget solid belegg. Det er lite vedlikehold, men etterfylling av sand i fugene må påregnes.

Storgatestein kan settes i subbus eller pukk (ofte brukt subbus 0-8mm eller pukk 2-4mm). For enkelhetskyll anbefales det at samme produkt brukes som settelag og fugemiddel. Steinen settes normalt i rekker (i forband).

Storgatestein måler +/- 14x20x10cm. Selges i storsekker à ca. 4,5 m². Overflater og kanter er råhugde, det vil si det er grove, med naturlig splittflate. Steinen leveres i storsekker. Brostein er et naturprodukt og små variasjoner i antall m² man til slutt oppnår kan forekomme etter leggemønster, fugestørrelse og steinens faktiske utforming.

Ved større forespørsler kan også storgatestein leveres i bulk (tippbil).
Les mer
Pris: 585,00 kr. /m²
Smågatestein håndhugget brostein i ekte Indisk granitt. I forhold til Portugisisk, har Indisk brostein noe mer fargespill. Fargemessig kan det minne om det man ser av brukt smågatestein i Norge og Sverige. Ulike gråtoner blandet fra flere brudd med varierende farger. Dette gir et vakkert fargespill som kombinert med brosteinens tidløse og eksklusive preg, gir et steindekke i topp-klassen. Granitt brostein er svært slitesterkt. Tåler påkjenninger av trafikk og er derfor godt egnet som steindekke til gårdsrom, oppkjørsler osv. Brostein kan også brukes til kanter mot bed, som avslutninger mot annet steindekke eller i kombinasjon med betongheller, asfalt eller belegningsstein.

Smågatestein kan settes i subbus eller strøsingel (ofte brukt subbus 0-8mm eller strøsingel 2-4mm) og fuges med egnede fugmidler. For enkelhetsskyll anbefaler vi at man bruker samme produkt for både fuger og settelag. Vanligst benyttede kanstein er 8x20 cm men annen kantstein kan etter ønske benyttes. Steinen settes i rekker (i forband) eller i buemønster (buesatt). Stein som settes i buer må variere i størrelse, slik at man har store steiner øverst i buen, og mindre ut mot siden som vrir seg 45°. Indisk brostein 8/10 cm kan settes både i buer og rekker. Smågatestein er et meget solid belegg som kan ligge i århundrer. Det er lite vedlikehold, men etterfylling av sand i fugene må påregnes.

Indisk brostein leveres i storsekker (bigbags) à ca. 7,5 m². Det regnes 90-100 stein pr. m² ut fra standard fugestørrelse. Brostein er et naturprodukt og små variasjoner i antall m² man oppnår kan forekomme etter leggemønster, fugestørrelse og steinens faktiske utforming. Det er derfor fornuftig å bestille litt ekstra. Hver enkelt stein varierer i størrelse fra ca. 8 til 10 cm (H x B x L). Steinen leveres i utgangspunktet i storsekker med kranbil. På forespørsler over 60 m² har vi også muligheten for å levere i bulk med tippbil. Vær obs på at en tippbil krever langt større plass for å få losset varene enn en kranbil.
Les mer
Pris: 585,00 kr. /m²
De senere år har det aller meste av granitt brostein som har blitt solgt i Norge vært av enten, Portugisisk, Indisk eller Kinesisk opprinnelse (ironisk nok med tanke på at vi bor i et land av "bakker og berg"). Norsk og svensk granitt, har dessverre vært for kostbart til at "mannen i gata" har valgt dette. Det har også vært begrenset tilgang på det. Derfor er det med stor glede vi nå kan tilby svensk brostein til konkurransedyktige priser! Denne smågatesteinen kommer fra et område sør i Sverige som heter Bohus (ikke så langt fra grensen til Norge). Dette gjør den i denne sammenhengen til et "kortreist produkt", noe som i miljøsammenheng verdsettes mer og mer. Videre er bergart og farge på stein mer eller mindre helt lik det man finner i Norge. Dette gjør at steinen glir veldig fint inn i de aller fleste utemiljøer. Fargen er i hovedsak grå (relativt mørk grå), men noe innslag av rød og brun-toner kan forekomme. Etter vårt skjønn en veldig fin brostein! "Bohusgranitt" er et kjent begrep blant "steinkjennere", og granitt fra dette området har en lang tradisjon i både Sverige og Norge.

Smågatestein (også omtalt som brostein) kan benyttes til å steinlegge de aller fleste områder. Dens tykkelse og enorme slitestyrke gjør den godt egnet til områder både med og uten bilkjøring. Gårdsrom, innkjørsel, biloppstillingsplass, gangstier, plattinger, utenfor inngangspartier, kanter mot bed med mer. Det er også populært å kombinere granitt smågatestein med betong heller/ belegningsstein og asfalt. På den måten kan man skape kontraster i et steindekke. Merk at alle typer brostein er relativt grove i overflaten, og at underlag derfor ikke blir like slette som ved betong belegningsstein/heller. Granitt smågatestein danner eksklusivt og tidløst steindekke. På grunn av granittens enorme styrke vil man oppleve minimalt med slitasje. Steindekket vil derfor holde seg fint til mer eller mindre "evig tid". Det er lite vedlikehold, men renhold og etterfylling av fuger må påregnes.

Smågatestein settes i settelag, og fuges med egnete fugemidler. Mest brukte settelag for brostein er strøsingel (pukk 2-4 mm eller tilsvarende). Steinstøv/subbus (0-8 mm eller tilsvarende) kan også benyttes. For enkelhetsskyll anbefaler vi at man bruker samme produkt til både fuger og settelag. Vanligst benyttede kanstein er 8x20cm og 14/20/14, men annen kantstein kan etter ønske benyttes. Brostein settes i rekker (i forband) eller i buemønster (buesatt). Stein som settes i buer må variere i størrelse, slik at man har store steiner øverst i buen, og mindre ut mot siden som vrir seg 45°. Denne steinen kan settes både i rekker og buer.

Bohus smågatestein leveres i storsekker a ca. 5 m² (ca. 1100 kg). Dette er et estimat ut fra standard fugestørrelse. Smågatestein er hugget og små variasjoner i antall m² pr sekk kan forekomme etter leggemønster, fugestørrelse og steinens faktiske utforming. Anbefaler derfor å bestille noe mer enn eksakt mengde. Hver enkelt stein varierer i størrelse fra ca. 9 til 11 cm (H x B x L).
Les mer
Pris: 775,00 kr. /m²
Svart brostein hugget i Indisk granitt. Dette er for deg som er ute etter et ekslusivt preg helt utenom det vanlige. Kan gjerne kombineres med vanlig grå brostein for et stilfullt resultat. Er også et veldig spennende alternativ sammen med betong heller eller belegningsstein. Her er det kun fantasien som setter begrensninger. Denne steinen tåler svært godt påkjenninger av trafikk og er derfor godt egnet som steindekke til gårdsrom og oppkjørsler. Kan også brukes til gangstier, kanter mot bed, avslutninger mot annet steindekke, i kombinasjon med betongheller, asfalt eller belegningsstein med mer.

Smågatestein kan settes i subbus eller pukk (eksempelvis 2/4). For enkelhetskyll anbefales det at samme produkt brukes som settelag og fugemiddel. Steinen settes i beine rekker (i forband) eller i buemønster (buesatt). Stein som settes i buer må variere i størrelse, slik at man har store steiner øverst i buen, og mindre ut mot siden som vrir seg 45°. Denne steinen er godt egnet til dette, men kan også settes i bene rekker. Svart brostein er som annen smågatestein et meget solid belegg som kan ligge i århundrer uten å gå istykker. Det er lite vedlikehold, men etterfylling av sand i fugene må påregnes. Svart brostein leveres i storsekker (bigbags) à ca. 7,5 m². Det regnes 90-100 stein pr. m² ut fra standard fugestørrelse. Brostein er et naturprodukt og små variasjoner i antall m² man oppnår kan forekomme etter leggemønster, fugestørrelse og steinens faktiske utforming. Hver enkelt stein varierer i størrelse fra ca. 8 til 10 cm (H x B x L). Steinen leveres i utgangspunktet i storsekker med kranbil. På forespørsler over 60 m² har vi også muligheten for å levere i bulk med tippbil. Vær obs på at en tippbil krever langt større plass for å losset varene enn en kranbil.
Les mer
Pris: 599,00 kr. /m²
Indisk Storgatestein 14/20/10 har en naturplan overflate som gir et granitt dekke med mye liv. Den er en vakker naturstein som egner seg godt dersom kravet til estetikk er høyt. Den er større enn smågatestein og er dermed lettere å legge. Storgatestein 14/20/10 kan benyttes til gårdsplasser, oppgkjørsler, biloppstillingsplasser, gangsiter og mye mer. Steinens enorme slitestyrke gjør den til et varig og vakkert valg. Det er lite vedlikehold med steinen, men etterfylling av fugene må påregnes.

Forbruk er ca. 30-33 stk./m². Selges i kasser à ca. 8 m². Dette er et estimat ut fra standard fugestørrelse. Brostein er hugget og små variasjoner i antall m² pr kasse kan forekomme etter leggemønster, fugestørrelse og steinens faktiske utforming. Storgatestein settes i rekker (forband / halvforband), men sjelden eller aldri i buer (buesatt).
Les mer
betongheller

Betongheller

Betongheller kommer i hovedsak med målene 30x30, 40x40 og 50x50. 35x35, 40x20, og 50x25 er også brukt. Vanligste tykkelse er 5cm. Disse er anbefalt brukt til områder uten biltrafikk, gårdsrom, terrasser, hager, parker med mer. For områder det skal kjøres bil på anbefales kjøresterke heller 30x30x7 cm.

Les mer
belegningsstein

Belegningsstein

Betongbelegningsstein kommer i flere varianter, størrelser og farger. Den mest kjente er nok Herregård i fargen gråmix. Andre typer er Parkstein, Borgstein, Relieff, Akershusstein, Kongsgård, Nordic, Garden, Labyrint, Multimix og Basis.

Les mer
brostein

Brostein

Granitt brostein finnes i forskjellige varianter. I hovedsak deler man det i smågatestein (ca. 10x10x10 cm) og storgatestein (ca. 14x20x14 cm). Begge disse er ofte også tilgjengelige i halv høyde, som regel omtalt som halv brostein (ca. 10x10x5 cm) og halv storgatestein (ca. 14x20x7 cm).

Les mer
betongheller

Forskalingsblokk

Mest brukt av betongblokker er det vi kaller for forskalingsblokk. Forskalingsblokker er et praktisk og svært anvennelig alternativ til tradisjonell forskaling og kan brukes til små og store forskalingsprosjekter. Blokkene tørrstables og etterfylles med betong -enkelt og lettvint.

Les mer
elvestein

Natur/Elvestein

Naturstein er et vidt begrep og det finnes veldig mye forskjellig. Natursteinstypene vi forhandler er stort sett pyntestein som er rund i formen. Ofte også omtalt som elvestein. Steinen kommer i forskjellige sorteringer (størrelser).

Les mer
kantstein

Kantstein

Kantstein benyttes til å skille/avgrense plener, blomsterbed, veier, gangstier, fortau, parkeringsområder med mer. Man har i hovedsak to typer kantstein, granitt kantstein og betong kantstein. Granitt kantstein leveres oftes i 8x20, men finnes i mange varianter

Les mer
støttemur

Støttemur

Det finnes et utall varianter av mur. I hovedsak skiller vi mellom betongmur og natursteinsmur. Av betong murer er aktuelle typer, Asak Ministøttemur, Asak Mini Exclusive, Herregårdmur, Kubbemur, Gardstein, Rådhus, Labyrint, Mur Rustic og Mur Classic.

Les mer
singelogpukk

Sand/Pukk/Grus

Pukk, singel, natursingel og hagesingel har et bredt bruksområde. Flere sorteringer (størrelser), farger og typer er tilgjengelige. Settesand (subbus) benyttes som underlag for forskjellige typer steindekker.

Les mer
ferdigplen

Ferdigplen

Ferdigplen er plen som vi leverer til deg ferdig grodd og behandlet. Ferdigplenprodusenten har på forhånd gjort den tunge jobben for deg med å tromle, gjødsle og vanne. Gresset er produsert på store arealer med gode vekstforhold.

Les mer
marktegl

Marktegl

Marktegl blir fremstilt av leire og brennes ved meget høy tempratur. Dette gir lang holdbarhet, slitestyrke og forstsikkerhet. Ved å blande inn forskjellige stoffer i leiren og brenne den, får man forskjellige farger og fargespill i belegget.

Les mer
granitt

Granitt

Granitt er en massiv bergart. Innenfor steinprodukter er granitt mye brukt til brostein, kantstein, trappetrinn, heller og murblokk. Felles for disse produktene i granitt er at de er svært standhaftige og har en enorm slitestyrke.

Les mer
drenering

Drenering

Mange vil i forbindelse med sitt uteområde ha behov for en form for drenering. Regn og snøsmelting skal kanaliseres vekk. Overflate drenering er en effektiv løsning for å lede vannet vekk fra innkjørsler, garasjer, inngangspartier og terrasser.

Les mer