Oslo
bytt_avdeling
customer_center
basket
0
anchor    Gå til nettbutikken for å finne priser og tilbud på granitt mur
Granitt Murblokk 20x20 Kinesisk
Pris kr. 269,00 /Lm
Granitt Murblokk 20x20x50 Kinesisk
Pris kr. 179,00 /stk
Granitt Murblokk 30x30 Kinesisk
Pris kr. 595,00 /Lm
Granitt Murblokk 40x40 Kinesisk
Pris kr. 969,00 /Lm
Granitt Murblokk 50x50 Kinesisk
Pris kr. 1525,00 /Lm
Granitt Murblokk 30x30 Indisk
Pris kr. 535,00 /Lm
granitt

Granitt

Granitt er en massiv bergart. Innenfor steinprodukter er disse produktene mye brukt til brostein, kantstein, trappetrinn, heller og murblokk. Felles for disse produktene i denne kategorien er at de er svært standhaftige og har en enorm slitestyrke. En investering i bruk av brostein, kanstein o.l. til uteområdet er en varig investering. Det kreves lite vedlikehold, og produktene vil holde seg tilnærmet like i svært lang tid. Til et uteområdet kan man velge å benytte å kombinere produkter, eksempelvis brostein, kantstein og mur.

Det er videre veldig populært å kombinere granitt og betong produkter, eksempelvis betong belegningsstein og kantstein. Her er det ingenting som er riktig eller galt, men kun fantasien som setter begrensninger.

I vår nettbutikk for salg av steinprodukter til ditt uteområde kan vi tilby ulike produkter fra ulike land som kina, india, sverige og portugal. Fargenyansene i forhold til opprinnelse vil variere litt fra land til land, mens kvaliteten vil ofte være ganske lik. Pris vil også variere litt fra opprinnelse sted. Da frakt og arbeid på bearbeidingen vil variere fra sted til sted. Vi selger disse varene til de store byene i Norge som Oslo, Stavanger, Trondheim, Drammen, Bergen og Kristiansand, men har fraktavtaler til andre store byer og mindre steder nesten i hele Norge.

Vi har lagersteder i nærheten av Oslo (Sandvika), Stavanger (Sandnes), Kristiansand og Trondheim. Når du kommer inn på produktsidene våre vil du finne priser, lagersted og lagerstatus.

Velg fylke nedenfor får å finne gode priser og tilbud i vår nettbutikk.

Av
anchor    Gå til nettbutikken for å finne priser og tilbud på granitt mur
Pris: 269,00 kr. /Lm
Vår kinesiske mur har råhugget front og bakside, saget topp og bunn (bygg/ligg) og saget ender. En granittmur kan jevne ut høydeforskjeller, støtte, skille og skape variasjon i terrenget. Det er en stødig og enkel løsning. Granittmuren finnes i flere størrelser og dimensjonen velges etter bruksområde. Blokkene leveres i fallende lengder og er i hovedsak mellom 90 og 150 cm lange. Vekt pr. lm er ca. 120 kg. For 20x20 er forbruk 5 lm (løpemeter) pr. m².

Mange lurer på hvor høyt man kan bygge med granitt mur. Det er selvsagt mange faktorer som påvirker det (trykk fra massene i bakkant, grunnforhold osv.). Et greit utgangspunkt er at man med 20x20 kan bygge 5 skift, altså 1 meter mur. Skal muren fungere som forstøtningsmur (ta opp trykk fra masser i bakkant) er det anbefalt å la muren helle litt på skrått innover. Ca. 20 cm pr. på 1 meter høyde. Dette gjør man med å skrå den første blokkene.

Fordeler med granitt-mur: - Estetisk vakker, solid mur, "ekte vare", minimale fuger og god stabilitet, lave stablekostnader, lite vedlikehold, ingen tileggskostnader med forblending, maling ect, ingen kalkutslag eller farge-forandringer, raskt å stable.
Les mer
Pris: 179,00 kr. /stk
Den enkle veien til natursteinsmur! Skal man bygge mindre hage/støttemurer og ønsker naturstein, er dette et supert produkt. Murblokkene er i massiv kinesisk granitt, og har målene ca. 20x20x50 cm (HxBxL). Hver blokk har en vekt på ca. 55 kg, hvilket gjør det fullt mulig å stable for hånd uten bruk av maskiner eller annet utstyr. Blir omtrent som å stable en betongmur (eksempelvis Herregårdmur, Rådhusmur), og veldig mye enklere enn å bygge mur med vanlig løstein/naturstein. Forsiden er råhugget for å gi en flott natursteinsfasade, mens de andre sidene er saget/flammet (tilnærmet slette) for å gi relativt jevne fuger og øke stabiliteten i muren.

Det er mange grunner til å velge granittmur. Den er estetisk vakker, "ekte vare", solid, god stabilitet, lite vedlikehold, ingen tileggskostnader med forblending, maling etc, ingen kalkutslag eller farge-forandringer og rask/enkel å stable. Og det kanskje aller viktigste: Bygger man muren ordentlig, får man et varig bra resultat! Steinens kvalitet og utseende vil være mer eller mindre akkurat lik om 100 år. Den kan bli skitten som alt annet, men etter en runde med høytrykksspyleren fremstår den like fin som når den var ny.

Maks anbefalt høyde uten ekstra tiltak er ca. 80 cm. Har man behov for å dele en murblokk i forbindelse med tilpassing, skjær et spor med vinkelsliper rundt blokken. Bruk deretter "kraftig" meisel og slå på med hammer eller slegge.
Les mer
Pris: 595,00 kr. /Lm
Vår kinesiske mur har råhugget front og bakside, saget topp og bunn (bygg/ligg) og saget ender. Fargen er grå, relativt ensfarget men kan forekomme mørkere felter som er en naturlig del av denne steintypen. En granittmur kan jevne ut høydeforskjeller, støtte, skille og skape variasjon i terrenget. Det er en stødig og enkel løsning. Granittmuren finnes i flere størrelser og dimensjonen velges etter bruksområde. Blokkene leveres i fallende lengder og er i hovedsak mellom 90 og 150 cm lange. Vekt per lm er ca. 260 kg. For 30x30 er forbruk 3,33 lm (løpemeter) pr. m².

Mange lurer på hvor høyt man kan bygge med granitt mur. Det er selvsagt mange faktorer som påvirker det (trykk fra massene i bakkant, grunnforhold osv.). Et greit utgangspunkt er imidlertid at man med 30x30 kan bygge ca. 2 meter høy mur. Skal muren fungere som forstøtningsmur (ta opp trykk fra masser i bakkant) er det anbefalt å la muren helle litt på skrått innover. Ca. 20 cm pr. pr. meter. Dette gjør man med å skrå den første blokkene. Det er også anbefalt å benytte jordarmeringsnett i annet hvert skift, etter skift 4.

Fordeler med granitt-mur: - Estetisk vakker, solid mur, "ekte vare", minimale fuger og god stabilitet, lave stablekostnader, lite vedlikehold, ingen tileggskostnader med forblending, maling ect, ingen kalkutslag eller farge-forandringer, raskt å stable.
Les mer
Pris: 969,00 kr. /Lm
Vår kinesiske mur har råhugget front og bakside, saget topp og bunn (bygg/ligg) og saget ender. En granittmur kan jevne ut høydeforskjeller, støtte, skille og skape variasjon i terrenget. Det er en stødig og enkel løsning. Granittmuren finnes i flere størrelser og dimensjonen velges etter bruksområde. Blokkene leveres i fallende og er i hovedsak mellom 90 og 150 cm lange. Vekt pr. lm er ca. 460 kg. For 40x40 er forbruk 2,5 lm (løpemeter) pr. m².

Mange lurer på hvor høyt man kan bygge med granitt mur. Det er selvsagt mange faktorer som påvirker det (trykk fra massene i bakkant, grunnforhold osv.). Et greit utgangspunkt er imidlertid at man med 40x40 kan bygge ca. 3 meter høy mur. Skal muren fungere som forstøtningsmur (ta opp trykk fra masser i bakkant) er det anbefalt å la muren helle litt på skrått innover. Ca. 20 cm pr. pr. meter. Dette gjør man med å skrå den første blokkene. Det er også anbefalt å benytte jordarmeringsnett i annet hvert skift, etter skift 4.

Fordeler med granitt-mur: - Estetisk vakker, solid mur, "ekte vare", minimale fuger og god stabilitet, lave stablekostnader, lite vedlikehold, ingen tileggskostnader med forblending, maling ect, ingen kalkutslag eller farge-forandringer, raskt å stable.
Les mer
Pris: 1525,00 kr. /Lm
Vår kinesiske mur har råhugget front og bakside, saget topp og bunn (bygg/ligg) og saget ender. En granittmur kan jevne ut høydeforskjeller, støtte, skille og skape variasjon i terrenget. Det er en stødig og enkel løsning. Granittmuren finnes i flere størrelser og dimensjonen velges etter bruksområde. Blokkene leveres i fallende lengder +/- 100 cm og har en vekt på ca. 740 kg. For 50x50 er forbruk 2 lm (løpemeter) pr. m².

Fordeler med granitt-mur: - Estetisk vakker, solid mur, "ekte vare", minimale fuger og god stabilitet, lave stablekostnader, lite vedlikehold, ingen tileggskostnader med forblending, maling ect, ingen kalkutslag eller farge-forandringer, raskt å stable.

NB, bildene viser 20x20 murblokk, men farge og utførsel er det samme for kinesisk 50x50.
Les mer
Pris: 535,00 kr. /Lm
Vår indiske mur har tradisjonell råhugget front/bakside, gradhugget topp/bunn (bygg/ligg) og gradhugget ender. En granittmur kan jevne ut høydeforskjeller, støtte, skille og skape variasjon i terrenget. Det er en stødig og enkel løsning. Granittmuren finnes i flere størrelser og dimensjonen velges etter bruksområde. Blokkene leveres i fallende lengder +/- 100 cm (som regel mellom 80-120 cm) og har en vekt på ca. 270 kg. For 30x30 er forbruk 3,33 lm (løpemeter) pr. m².

Fordeler med granitt-mur
Estetisk vakker, solid mur, "ekte vare", god stabilitet, lave stablekostnader, lite vedlikehold, ingen tileggskostnader med forblending, maling ect, ingen kalkutslag eller farge-forandringer, raskt å stable.

Høyde på granitt mur
Mange lurer på hvor høyt man kan bygge med granitt mur. Det er selvsagt mange faktorer som påvirker det (trykk fra massene i bakkant, grunnforhold osv.). Et greit utgangspunkt er imidlertid at man med 30x30 kan bygge ca. 2 meter høy mur. Skal muren fungere som forstøtningsmur (ta opp trykk fra masser i bakkant) er det anbefalt å la muren helle litt på skrått innover. Ca. 20 cm pr. pr. meter. Dette kan gjøres ved å skrå/tilte først skift eller å trappe noen cm pr. skift. Det er også anbefalt å benytte jordarmeringsnett i annet hvert skift, etter skift 4.

Forskjell mellom indisk og kinesisk granitt mur.
Det er i hovedsak to ting som er forskjellig på indisk og kinesisk granitt murblokk. Det første er fargen og uttrykket steinen har. Vil påstå at den indiske granitten ligner mer på type stein man finner i den norske naturen. Den er mørkere i fargen, det er mer fargespill (vel å merke i hovedsak duse farger) og generelt mer "liv" i den indiske steinen. Den kinesisk granitt muren er relativt lys i fargen og så og si helt ensfarget. Det kan dog forekomme mindre felter (ofte på størrelse opptil en håndball) med innslag av en mørkere gråfarge. Det neste som er forskjellig er bearbeidingen av topp/bunn og ender. Indisk mur har gradhugget topp/bunn og ender, mens kinesisk har saget. Med gradhugget menes at flaten er hugget finere/slettere enn selve visflaten (som er råhugget). Dette gjøres for at muren skal bli enklere å bygge med, og for at man skal få tetter/jevnere fuger. Merk imidlertid at en gradhugget flate ikke er like slett/jevn som en som er saget. Dette betyr at en indisk granitt mur får noe mer synlige fuger enn en kinesisk. Ser man på gamle steinmurer i norsk granitt, har disse alltid hugget topp/bunn og ender (når det ikke fantes sag til formålet på den tiden). I "steinmiljøer" vil det nok derfor ofte hevdes at den indiske bearbeidelse med gradhugget topp/bunn og ender, er den "riktige". Til gjengjeld er kanskje den kinesiske ørlite enklere å bygge med siden topp/bunn er helt slette på disse. Begge murene har uansett samme bruksområde, og gjør samme nytten som støttemur. Sånn sett blir det "smak og behag" hva man synes ser penest ut, og hva man i så måte foretrekker.
Les mer
betongheller

Betongheller

Betongheller kommer i hovedsak med målene 30x30, 40x40 og 50x50. 35x35, 40x20, og 50x25 er også brukt. Vanligste tykkelse er 5cm. Disse er anbefalt brukt til områder uten biltrafikk, gårdsrom, terrasser, hager, parker med mer. For områder det skal kjøres bil på anbefales kjøresterke heller 30x30x7 cm.

Les mer
belegningsstein

Belegningsstein

Betongbelegningsstein kommer i flere varianter, størrelser og farger. Den mest kjente er nok Herregård i fargen gråmix. Andre typer er Parkstein, Borgstein, Relieff, Akershusstein, Kongsgård, Nordic, Garden, Labyrint, Multimix og Basis.

Les mer
brostein

Brostein

Granitt brostein finnes i forskjellige varianter. I hovedsak deler man det i smågatestein (ca. 10x10x10 cm) og storgatestein (ca. 14x20x14 cm). Begge disse er ofte også tilgjengelige i halv høyde, som regel omtalt som halv brostein (ca. 10x10x5 cm) og halv storgatestein (ca. 14x20x7 cm).

Les mer
betongheller

Forskalingsblokk

Mest brukt av betongblokker er det vi kaller for forskalingsblokk. Forskalingsblokker er et praktisk og svært anvennelig alternativ til tradisjonell forskaling og kan brukes til små og store forskalingsprosjekter. Blokkene tørrstables og etterfylles med betong -enkelt og lettvint.

Les mer
elvestein

Natur/Elvestein

Naturstein er et vidt begrep og det finnes veldig mye forskjellig. Natursteinstypene vi forhandler er stort sett pyntestein som er rund i formen. Ofte også omtalt som elvestein. Steinen kommer i forskjellige sorteringer (størrelser).

Les mer
kantstein

Kantstein

Kantstein benyttes til å skille/avgrense plener, blomsterbed, veier, gangstier, fortau, parkeringsområder med mer. Man har i hovedsak to typer kantstein, granitt kantstein og betong kantstein. Granitt kantstein leveres oftes i 8x20, men finnes i mange varianter

Les mer
støttemur

Støttemur

Det finnes et utall varianter av mur. I hovedsak skiller vi mellom betongmur og natursteinsmur. Av betong murer er aktuelle typer, Asak Ministøttemur, Asak Mini Exclusive, Herregårdmur, Kubbemur, Gardstein, Rådhus, Labyrint, Mur Rustic og Mur Classic.

Les mer
singelogpukk

Sand/Pukk/Grus

Pukk, singel, natursingel og hagesingel har et bredt bruksområde. Flere sorteringer (størrelser), farger og typer er tilgjengelige. Settesand (subbus) benyttes som underlag for forskjellige typer steindekker.

Les mer
ferdigplen

Ferdigplen

Ferdigplen er plen som vi leverer til deg ferdig grodd og behandlet. Ferdigplenprodusenten har på forhånd gjort den tunge jobben for deg med å tromle, gjødsle og vanne. Gresset er produsert på store arealer med gode vekstforhold.

Les mer
marktegl

Marktegl

Marktegl blir fremstilt av leire og brennes ved meget høy tempratur. Dette gir lang holdbarhet, slitestyrke og forstsikkerhet. Ved å blande inn forskjellige stoffer i leiren og brenne den, får man forskjellige farger og fargespill i belegget.

Les mer
granitt

Granitt

Granitt er en massiv bergart. Innenfor steinprodukter er granitt mye brukt til brostein, kantstein, trappetrinn, heller og murblokk. Felles for disse produktene i granitt er at de er svært standhaftige og har en enorm slitestyrke.

Les mer
drenering

Drenering

Mange vil i forbindelse med sitt uteområde ha behov for en form for drenering. Regn og snøsmelting skal kanaliseres vekk. Overflate drenering er en effektiv løsning for å lede vannet vekk fra innkjørsler, garasjer, inngangspartier og terrasser.

Les mer