Skifer fra Oppdal

Handle direkte i vår nettbutikk raskt enkelt og billig. Våre skifer fliser er enkle å legge selv, slik at du raskt får ett solid og vakkert resultat.
Inspirasjon
Vi har samlet alle skiferhellene i vårt sortement i en enkel bildeviser. Bildeviseren viser høyoppløselige bilder slik at du får ett godt inntrykk av de forskjellige skiferhellene.

Gå til inspirasjonsverktøyet

Til nettbutikk

Velg avdeling, for å se utvalg og priser for ditt bosted
pil

Trøndelag

Trondheim, Stjørdal, Steinkjer, Oppdal
pil

Oslo/Akershus

Oslo, Bærum, Lillestrøm, Drøbak
pil

Østfold

Fredrikstad, Sarpsborg, Halden, Moss
pil

Rogaland

Stavanger, Sandnes, Jæren, Egersund
pil

Vestfold

Sandefjord, Tønsberg, Horten, Larvik
pil

Oppland

Gjøvik, Lillehammer, Fagernes, Otta
pil

Buskerud

Drammen, Hønefoss, Hokksund, Kongsberg
pil

Hedmark

Hamar, Elverum, Kongsvinger, Brumunddal
Gjør det selv!
Å legge selv trenger ikke å være allverdens komplisert. Har du riktig utstyr og er nøye under leggingen får du raskt ett flott resultat.
Vi forklarer fremgangsmåten i vår leggeanvisning for tre ulike metoder i forhold til hvilken type og underlag du skal bruke. Vi har oppskriften for legging av bruddskifer i sand og subbus, tråkkheller og på støpt dekke.

Gå til leggeanvisning

Oppdalskifer

Oppdalskifer kommer i flere varianter, størrelser og farger. Norsk skifer er av ypperste kvalitet. Det at skifer blant annet frostsikker, slitesterk, bestandig mot syrer og salt gjør at bruksområdene er nærmest ubegrensede. Her er det bare fantasien som setter begrensninger. Typiske bruksområder er gulv, terrasser, plattinger, gårdsrom, trapp, vegg/fasade (forblending), tak og ildsted.

For de typene som legges på gulv, plattinger og lignende, skilles det i hovedsak mellom to forskjellige typer. Dette er bruddheller og flis. Bruddheller kommer med uregelmessige form og størrelse. De ulike hellene tilpasses ved hugging og legges normalt ut i et tilfeldig mønster. Selve huggingen skjer vanligvis ved at man legger hellen mot et bord, vinkeljern eller en annen stein og videre hugger av hellene bit for bit med en forholdsvis lett hammer. Fugene bør være avrundet og varierte.

Flis er bearbeidet til bestemte formater. Vanlige bredder på flis er 20, 30, 40 og 50 cm. Leveres vanligvis i fallende lengder. Både bruddheller og flis finnes i forskjellige tykkelser etter hvilket bruksområdet de skal benyttes til. Vanligste tykkelse er 10-20, 20-30 og 30-40 mm. Steinen har med sine særegne egenskaper i forhold til kløving, bearbeiding og bruk gjordt at dette produktet står sterkt i Norsk steinindustri. Det har gjennom årenes løp blitt funnet forekomster av ulike størrelser i stort sett hele landet, og man finner derfor virksomheter i stort sett alle landsdeler. Av kjente bruddsteder kan nevnes Alta i Finnmark, Oppdal i Sør- Trøndelag, Otta i Oppland og Jondal og Voss i Hordaland. Vi i Steinhandel.no har gleden av å tilby Oppdal skifer til kundene våre som vi mener har utmerket kvalitet og så er det viktig at vi kan tilby denne til en god pris til våre kunder. Steinen som blir tatt ut på de forskjellige stedene har forskjellig utseende og egenskaper, og samlet sett gir dette et godt tilbud til kundene.

I Norge er det vanlig å karakterisere dette produktet i tre typer, og disse er kvartsitt, glimmer og fyllitt.

Bruddskifer

Oppdalskifer brudd er heller med uregelmessig og naturlig form og fasong. Kantene på hellene er det som kalles for bruddkant, hvilket betyr at de er naturlig knekt og ikke bearbeidet. Hellene må i så måte bearbeides/tilpasses før de legges. Ønsker man gjøre dette på "rett" måte skal tilpassingen skje ved hjelp av hugging, der man lager avrundede og varierte fuger. Mange synes imidlertid også at det er fint med rette fuger, og benytter vinkelsliper som er en enklere måte å tilpasse hellene på.

Vi skiller størrelsene på skiferen i tre kategorier: Store, Mellomstore og Små. For de store så går det ca 1-3 heller pr m2, de mellomstore ca 4-8 heller pr m2 og de små ca 6-14 heller pr m2. Dette er cirka mål og det vil være variasjoner. Når det gjelder tykkelse selges disse enten i 10-20 cm tykkelse eller 20-30 cm tykkelse. De som er 10-20 cm tykkelse bør de legges i støp mens de som er 20-30 cm kan legges i sand, strøsingel eller limes på betong.

Skiferflis

Oppdal skifer tilbys fra Oppdal som er ett av de mest kjente bruddstedene. Vi tilbyr Oppdal skifer til våre kunder til rimelige priser. I vårt sortement selger vi fliser i fallende lengder med bredde fra 20 cm til 40 cm. Klikk inn på produktsiden til hver enkelt for å lese om ytterligere produkt informasjon, lagersted, lagerstatus og se miljø bilder.

Tilbehør Skifer

Skiferfug en en fugemasse (fugemørtel) som egner seg godt til fuging av både bruddskifer og skiferflis. Kan benyttes til både innvendige og utvendige prosjekter, på gulv og vegg. Kommer i fargene grå og koksgrå.