Belegningsstein

For å se vårt utvalg og belegningsstein priser, velg fylke

belegningsstein_1
Av: Anders Forgaard
Betong belegningsstein kommer i flere varianter, størrelser og farger. Den mest kjente belegninssteinen er nok Herregård i fargen gråmix. Andre typer belegningsstein er Parkstein, Borgstein, Relieff, Akershusstein, Kongsgård, Nordic, Garden, Labyrint, Multimix og Basis.

Mye brukte fargevarianter er grå, gråmix, rødmix og brunmix. Vanligste tykkelse er 5 og 6 cm. Det skilles også mellom tromlet og utromlet belegningsstein. Tromlet belegningsstein går gjennom en "aldringsprosess" (tromling) hvor kanter, hjørner og flater slites for å oppnå det klassisk rustikke utseende. Felles for all belegningsstein er at de er fremstilt av en sterk og værbestandig betong som står i mot det norske klimaet.

Belegningsstein gjør uteområdet ryddig og rent, og med det store utvalget som finnes av typer og farger er det i grunnen bare fantasien som begrenser mulighetene. Det er heller ikke uvanlig å kombinere belegningsstein med naturstein.

Granitt kantstein er mye brukt sammen belegningsstein, og mange benytter også ulike typer natursteinsmurer i sammenheng steindekker av betong. Belegningsstein er forholdsvis enkelt å legge, men arbeidet krever nøyaktighet. Grunnarbeidet er selve nøkkelen til et varig godt resultat. På vår nettside ligger det gode arbeidsbeskrivelser for hvordan man utfører arbeidet på en bra måte.

Det er flere produsenter av belegningsstein. Vi er forhandler av Asak, Multiblokk, Nobi og Boke.

Våre fylker:
pil1 Buskerud
Drammen, Hønefoss, Hokksund, Kongsberg
pil1 Hedmark
Hamar, Elverum, Kongsvinger, Brumunddal
pil1 Hordaland
Bergen, Askøy, Os, Arna
pil1 Oppland
Gjøvik, Lillehammer, Fagernes, Otta
pil1 Oslo / Akershus
Oslo, Bærum, Lillestrøm, Drøbak
pil1 Rogaland
Stavanger, Sandnes, Jæren, Egersund
pil1 Sør-Trøndelag
Trondheim, Stjørdal, Steinkjer, Oppdal
pil1 Telemark
Skien, Porsgrund, Kragerø, Notodden
pil1 Vest/Aust-Agder
Kristiansand, Arendal, Mandal, Grimstad
pil1 Vestfold
Sandefjord, Tønsberg, Horten, Larvik
pil1 Østfold
Fredrikstad, Sarpsborg, Halden, Moss